زایمان سزارین [در ساری]
دکتر فرح ابطحی » بارداری و زایمان » زایمان سزارین [در ساری]
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

زایمان سزارین [در ساری]

بهترین دکتر برای زایمان سزارین در ساری کدام پزشک است؟

چنانچه شما در دوران بارداری بوده و یا قصد باردار شدن دارید، یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب نحوه زایمان و در صورت لزوم آگاهی یافتن از بهترین جراح زایمان سزارین است. ما در این مقاله ضمن ارائه توضیح کامل درباره زایمان سزارین، نکاتی را ذکر کرده کرده ایم که با در نظر گرفتن آن ها میتوانید بهترین دکتر برای زایمان سزارین [در ساری] و البته در هر شهر دیگر را با اطمینان خاطر انجام دهید.

مراحل عمل سزارین
مراحل عمل سزارین

زایمان سزارین چیست؟

نرخ زایمان سزارین در سرتا سر جهان در حال افزایش است. در مواردی که تولد نوزاد به روش زایمان طبیعی خطری برای کودک و یا مادر داشته باشد سزارین می تواند به طور موثری مرگ و میر مادر و پریناتال را کاهش دهد.

ترجیحات مادر تاثیر مهمی در تصمیم گیری در مورد نحوه زایمان دارد بنابراین افزایش آگاهی مادران برای این موضوع بسیار مهم است.

بعضی اوقات نمی توان از انجام زایمان سزارین جلوگیری کرد. با این حال، برخی از عوامل خطر ممکن است احتمال سزارین را افزایش دهند، از جمله بارداری چند قلو، عفونت های مقاربتی مانند تبخال و بیماری های مادر مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا یا بیماری کلیوی می باشد.

علاوه بر این، زنانی که هنگام بارداری اضافه وزن دارند، دو برابر بیشتر از مادر لاغر نیاز به انجام سزارین دارند و البه عوارض جراحی و بیهوشی در آنها نیز سه برابر است.

زایمان سزارین در چه مواقعی توصیه میشود؟

قبل از زایمان اگر پزشک از وجود مشکلی مطلع باشد، ممکن است تاریخی را برای انجام سزارین تعیین کند. عللی که ممکن است باعث سزارین پیش‌بینی‌شده شود به شرح زیر است:

  • نچرخیدن مناسب  نوزاد و قرار نگرفتن سر جنین به سمت کانال زایمان
  • عدم تناسب سر جنین با لگن مادر به این معنی که سر یا بدن جنین بیش از حد بزرگ باشد و نتواند از لگن مادر عبور کند یا لگن مادر برای زایمان نوزاد به طور طبیعی، کوچک باشد.
  • وجود بیماری‌های مزمن قلبی ، تنفسی ، فشار خون و خطرساز در فشار زایمان طبیعی
  • وجود عفونت قابل انتقال به جنین مانند تبخال تناسلی و زگیل تناسلی
  • بارداری چندقلویی
  • وجود سزارین قبلی و غیرممکن بودن زایمان طبیعی
  • زایمان زودرس
  • سن بسیار کم مادر
  • جفت سرراهی یا پلاسنتا پرویا که در آن جفت دهانه ورودی رحم یا سرویکس را مسدود کرده است
  • چسبندگی جفت
  • ابتلا مادر به بیماری های عفونی مانند HIV و تبخال تناسلی
  • عدم تناسب اندازه سر نوزاد با لگن مادر
  • چاقی بیش از حد مادر
  • درخواست مادر به دلیل اضطراب و یا نیاز به برنامه ریزی تاریخ تولد نوزاد

در برخی موارد، فردی که قبلاً با انجام سزارین زایمان کرده، ممکن است بتواند نوزاد بعدی را با زایمان طبیعی به دنیا آورد. از پزشک خود دربارۀ زایمان به روش طبیعی بعد از سزارین قبلی سؤال کنید.

01:26
truncate dir-rtl

فیلم سزارین دکتر فرح ابطحی

نحوه انجام زایمان سزارین چگونه است؟

قسمت عانه برای انجام برش تمیز می شود. در حین جراحی بیمار دردی احساس نمی کند. اکثر پزشکان یک برش افقی در شکم و رحم انجام می دهند، اگرچه ممکن است در موارد نادر برش های عمودی نیز انجام شود.

کل سزارین حدود 25 تا 60 دقیقه طول می کشد و بهبودی بعد از سزارین بیشتر از زایمان واژینال طول می کشد.

بعد از آن ممکن است بیمار دو تا چهار روز در بیمارستان بماند. مانند هر عمل جراحی، عوارضی نیز ممکن است از جمله عفونت، لخته شدن خون یا خونریزی بیش از حد رخ دهد. با این حال، بیشتر عوارض جانبی جزئی هستند و طی چند هفته برطرف می شوند.

نوع بیهوشی در زایمان سزارین

بی حسی نخاعی یا اپیدورال در بیشتر زایمان های سزارین ترجیح داده می شود. زیرا کودک در معرض کمترین مقدار دارو قرار دارد و مادر هنوز هم می تواند به طور فعال در تولد کودک مشارکت کند و تولد نوزاد را ببیند. با این حال، ممکن است در برخی موارد بیهوشی عمومی لازم باشد.

برای اپیدورال، با تزریق بی حس کننده موضعی، ناحیه کوچکی در پشت بیمار بی حس می شود. سپس یک لوله کوچک به نام کاتتر از طریق یک سوزن که در قسمت پایین کمر قرار داده شده وارد بدن می شود. سوزن برداشته می شود و کاتتر در جای خود باقی می ماند.

بنابراین می توان داروی بیهوشی را در صورت لزوم از طریق این لوله تحویل داد تا کل شکم را برای جراحی بی حس شود. اگرچه دردی وجود ندارد، اما ممکن است هنگام قرار دادن سوزن فشار احساس شود.

برای انسداد ستون فقرات، از طریق سوزنی که در قسمت پایین کمر قرار دارد، دارو به مایع نخاع تزریق می شود. پس از تجویز دارو، سوزن برداشته می شود. تسکین درد فوری است و از یک ساعت و نیم تا سه ساعت طول می کشد. از شکم تا پاهای خود بی حس خواهید شد و دردی احساس نخواهید کرد.

بیهوشی عمومی تنها روش تسکین درد در حین زایمان است که باعث از بین رفتن هوشیاری می شود. اما مادر برای تولد کودک خود بیدار نخواهد بود. با بیهوشی عمومی، کودک ممکن است در معرض برخی از داروها زایمان قرار گیرد.

اینکه برای زایمان سزارین بیهوشی عمومی، نخاعی یا اپیدورال داشته باشید به سلامتی مادر و کودک شما بستگی دارد. همچنین به دلیل انجام سزارین نیز بستگی دارد.

به هر حال بی حسی اپیدورال به طور کلی ایمن ترین گزینه ها برای مادر و کودک محسوب می شود.

در مواقع اضطراری یا خونریزی ممکن است بیهوشی عمومی لازم باشد.

00:52
truncate dir-rtl

فیلم زایمان سزارین دکتر ابطحی در بیمارستان مازندرانی ساری

خطرات زایمان سزارین

آمار زایمان سزارین در چند دهه اخیرافزایش زیادی داشته است، اما به دلیل افزایش احتمال خطرات جانی برای مادران، اولویت پزشکان در شرایط طبیعی مادر و فرزند، با زایمان طبیعی است. البته لازم به ذکر است که در مواقعی که در ابتدای مقاله به آنها اشاره شد، زایمان سزارین ایمن ترین روش برای به دنیا آوردن فرزند است. بنابراین بهتر است برای تصمیم گیری در خصوص نحوه زایمان حتما با جراح متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.

در ادامه مطلب به خطرات احتمالی زایمان سزارین میپردازیم :

  • پارگی رحم
  • خونریزی شدید که نیاز به انتقال خون به مادر می شود
  • آسیب به مثانه یا روده
  • جراحی برداشتن رحم یا هیسترکتومی در هنگام زایمان (احتمال بروز آن پس از سومین سزارین تا بیش از 1 درصد افزایش می یابد و پس از جراحی ششم تا حدود 9 درصد افزایش می یابد)
  • محل قرار گیری غیر طبیعی جفت
  • چسبندگی هایی که با افزایش ضخامت در هر بار سزارین جدید ایجاد می شوند
  • فتق
  • دیاستاز رکتی (diastasis recti) وقتی عضلات معده از هم جدا می شوند و شکم بیرون زده می شود
  • بی حسی و درد در محل برش
  • اندومتریوز در محل برش

به خاطر داشته باشید که عوارض ذکر شده، موارد رایجی نبوده و به ندرت ممکن است اتفاق افتد. در صورتی که ایمن بودن انجام عمل سزارین توسط پزشک اذق تشخیص داده شده و انجام شود، احتمال وقوع عوارض ناگوار نزدیک به صفر است.

جای زخم سزارین زایمان  

از آنجا که جای زخم سزارین معمولاً در زیر خط موی شرمگاهی ساخته هستند ، ممکن است به هیچ وجه قابل مشاهده نباشند. جای زخم ممکن است برای چندین ماه قرمز یا صورتی به نظر برسد اما در نهایت تا یک خط نازک و صاف کم رنگ محو می شود. در برخی از زنان جای زخم ممکن است، ضخیم تر یا برجسته تر باشد.

روند بهبودی از زایمان سزارین

زمان بهبودی بیشتر از زایمان معمولی واژینال خواهد بود و مجبورید برخی از محدودیت های جسمی را در طول روند بهبودی هفته ها دنبال کنید (به عنوان مثال ، بلند نکردن وزن سنگین). باید علائم عفونت را بشناسید و در مورد نحوه پیشگیری از آنها مراقبت های لازم را انجام دهید.

روند بهبودی از زایمان سزارین
روند بهبودی از زایمان سزارین

تعداد زایمان های بعد از سزارین 

زایمان های بعدی نیز باید از طریق سزارین انجام شوند اما تعداد زایمان ها برای هر بیمار متفاوت است و هر مورد منحصر به فرد است. با این حال، با توجه به شواهد پزشکی فعلی و توصیه متخصص این است که حداکثر تعداد سه مورد را رعایت کنید.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
علل و علائم زایمان زودرس

علل و علائم زایمان زودرس

زایمان زودرس به زایمانی گفته می شود که زودتر از هفته37 اتفاق بیافتد، این شرایط نا معمول بوده و در اثر برخی از عوامل در بدن...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *