بسیاری از خانم ها امروزه نگران مبتلا شدن به زگیل تناسلی هستند که البته ممکن است طبیعی باشد اما باید دقت داشته باشید که چه مواردی شما را به این بیماری ویروسی مبتلا می نماید.
اگر شما آگاهی لازم در این خصوص را داشته باشد این امر به شما کمک م یکند تا بتوانید بهترین روش برای کنترل و یا جلوگیری از ابتلا به آن را در نظر بگیرید .
در این مطلب سعی داریم که شما را آگاه سازیم که اولا زگیل تناسلی چیست و چه عواقبی برای فرد مبتلا در پی دارد ؟ دوما اینکه با چه روش هایی می توان آن را کنترل و درمان نمود.
زگیل تناسلی در واقع ویروسی است که با ورود به بدن فرد مبتلا ایشان را به شدت عفونی نموده و با تکثیر سلول های ویروسی خود باعث بروز ناراحتی و علائمی گرفتار کننده در فرد می شود با شیوع ویروس اچ پی وی در بدن ، سیستم ایمنی را تحت شعاع قرار می دهد ، عامل اصلی به وجود آورنده ی بیماری زگیل تناسلی ، در حقیقت نوعی ویروس DNA دار با نام HPV یا پاپیلومای انسانی است که در بیشتر موارد با تماس مستقیم پوست با پوست منتقل و تکثیر می شود. این ویروس از طریق تماس مستقیم پوست افراد و عمدتا در اثر ارتباطات جنسی انتقال یافته و فرد را درگیر می کند.
زگیل تناسلی چیست؟
یکی از بیماری های مقاربتی که در برخورد با افراد مبتلا و آلوده به سرعت سرایت می کند، زگیل تناسلی است. زگیل تناسلی یا زگیل مقاربتی (genital warts) امروزه به عنوان بیماری های جنسی شایع در نظر گرفته می شود که از طریق مقاربت با افراد آلوده تکثیر می شود. این بیماری که در حقیقت یک بیماری عفونی است در صورت بی توجهی و عدم درمان به شدت فرد را درگیر نموده و باعث می شود که آسیب جدی به ایشان وارد شود و مراحل درمان نیز سخت تر گردد. فرد باید قبل از برقراری رابطه جنسی از سلامت فرد متقابل آگاه شود و بعد اقدام نماید، ایجاد ارتباط با فرد آلوده به این ویروس باعث می شود که به سرعت ویروس پاپیلوما به بدن شما نیز منتقل شده و از این روش درگیر این بیماری پوستی و التهابی بشوید . احساس سوزش و خارش و ایجاد زائده های مختلف پوستی که با درد همراه هستند از علائم اولیه این بیماری است،همانطور که بیان شد، این بیماری در اثر تماس مستقیم پوست با پوست فرد آلوده و از طریق برقراری روابط جنسی بین افراد منتقل میشود.
هدف قرار دادن سیستم ایمنی بدن ، از اقداماتی است که این ویروس در بدن انجام می دهد و باعث می شود که به شدت احساس ناراحتی و بیماری در ایشان ایجاد شود. عامل اصلی به وجود آورنده ی بیماری زگیل تناسلی ، در حقیقت نوعی ویروس DNA دار با نام HPV یا پاپیلومای انسانی است که در بیشتر موارد با تماس مستقیم پوست با پوست منتقل و تکثیر می شود. این ویروس از طریق تماس مستقیم پوست افراد و عمدتا در اثر ارتباطات جنسی انتقال یافته و فرد را درگیر می کند.
روش های انتقال زگیل تناسلی
ویروس HPV در بیشترین قسمت هایی که ایجاد می شود واژن و اطراف مقعد است و در برخی از موارد هم ممکن است بخش هایی از دست و پاها را نیز در گیر سازد اما به طور کلی اگر این بیماری در اثر روابط جنسی منتقل شود در بخش های زیر تکثیر می گردد :
- زگیل ناحیه تناسلی که از طریق ارتباط جنسی واژینال منتقل میشود.
- ناحیه مقعد که بر اثر ارتباط جنسی دچار زگیل مقعدی میشود.
با توجه به واگیر بودن این ویروس ، معمولا فرد در اولین تماس جنسی با فرد آلوده به آن مبتلا می شود و زگیل سریعاً به بدن فرد منتقل شده و به دنبال آن زائدههایی در اطراف ناحیه ی تناسلی و مقعد به وجود میآید. البته ممکن است که در روزهای ابتدایی بعد از ابتلا بدون علائم و نشانه تکثیر و به فعالیت خود ادامه دهد. این زائده ها به صورت عارضه های دردناک پوستی که با سوزش و خارش همراه هستند پدیدار می شوند و در برخی از موارد فرد به محض ابتلا به آن دچار تب و یا بی قراری می شود. ابتلا به زگیل تناسلی امروزه در حوزه ی وسیعی دیده می شود و البته بیشتر افراد مبتلا در اثر نا آگاهی به آن دچار می شوند ، امروزه در ایران نیز، آمار ابتلا به زگیل تناسلی روز به روز در حال افزایش است و مبتلایان به دنبال راه های درمان سریع این عارضه هستند.
شیوع زگیل تناسلی
زگیل تناسلی در کودکان نیز ایجاد می شود اما به طور عمده تمامی اقشار و سنین ممکن است به آن مبتلا شوند و البته این بیماری در سنین بالاتر از 12 سال دیده می شود، امروزه رفتارهای جنسی هم دستخوش تغییراتی شده است که البته با تاثیر پذیری نادرست از برخی از روابط ممکن است که این بیماری به شدت در بین جوانان و افراد کم سن شیوع پیدا کند، متاسفانه سن ابتلا به این بیماری به شدت کاهش یافته است و مرز 12 سالگی را شکسته و این یک امر تهدید کننده برای جامعه و سلامت افراد محسوب می شود. میزان شیوع این بیماری در مردان و زنان به یک اندازه است و در فاصله ی سالهای 12 تا 35 زندگی که افراد معمولا از نظر جنسی فعال هستند احتمال ابتلا به این بیماری بسیار افزایش مییابد.
درمان زگیل تناسلی
برای درمان زگیل تناسلی تخصص زنان و زایمان ابتدا شما را معاینه می کند و در صورت ابتلایتان به آن ابتدا آزمایشات لازم را تجویز و میزان شیوع بیماری و درگیری بدن را تخمین می زند. با انجام معاینات ممکن است که درمان های دارویی در وهله اول تجویز و آغاز شود و حتی پماد و کرم های موضعی نیز مورد استفاده تان قرار بگیرد.
اگر سیستم ایمنی بدن مقاوم و دارای سطح بالایی باشد امکان درمان با موفقیت بالاتری وجود خواهد داشت، با توجه به ساختار بدن و سیستم ایمنی منحصر به فردی که افراد دارند ، میزان پاسخ گویی بدن فرد به درمان ها متفاوت خواهد بود .
در صورتی که درمان دارویی موفقیت آمیز نباشد ، کمک گرفتن از لیزر می تواند تاثیر به سزایی در درمان و ریشه کن کردن آن داشه باشد از این طریق است که روش هایی مانند لیزر درمانی و دارودرمانی و یا روش های دیگر تا رسیدن به نتیجه ایده آل و مورد قبول که کنترل کننده و پیشگیری کننده نیز باشد مد نظر قرار خواهد گرفت .
دکتر فرح ابطحی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در ساری
دارای بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان
فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی مشهد
عضو انجمن جراحان ایران
عضو انجمن زنان و مامایی ایران و دارای گواهینامه کولپوسکوپی و سونوگرافی
0 دیدگاه